Verslag Vrijdag

Lees hier alle avonturen van Vrijdag!

geplaatst op 18 juli, 2022

verslag vrijdag 15 juli

En toen was het ineens de allerlaatste dag. Bizar hoe snel deze week voorbij is gegaan. Maar ja, ze zeggen dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt.
De dag begon heel erg vroeg. Iedereen werd om 07.00 uur gewekt. De bussen voor vervoer zouden al om 09.00 uur arriveren en streven was het vertrek om 09.30 uur. Voor die tijd moest erg nog worden ontbeten, de tassen en koffers ingepakt worden en alle slaapzalen, kamertjes en tenten opgeruimd worden. In ieder geval moesten alle kinderen en leiders zorgen dat de vloer helemaal opgeruimd was en er geen snoep, chips, koek en verpakkingen , bekers, blikjes etc, zouden liggen. Alle bedden moesten af gehaald worden en slaapzakken weer in dat, veel te kleine bijbehorende zakje, gepropt worden. Hier en daar hadden er natuurlijk ook weer kinderen een vuilniszak nodig voor al die vieze kleding die niet meer in de tas of koffer paste als het niet netjes opgevouwen was. Ook dit jaar sneuvelde er natuurlijk weer een aantal ritssluitingen dus het ducttape en een paar spanbanden boden de oplossing.
Toen alle tassen en koffers op de parkeerplaats waren gezet bij de transportbus, kon iedereen aan tafel, werd er snel ontbeten en werden voor de laatste keer lupa’s gemaakt. Tijdens het ontbijt namen we alvast afscheid van C speler Tymo, hij ging eerder op vakantie en zou de vrijdag verder niet mee maken helaas. toen iedereen gegeten had was het tijd voor vertrek. Rustig en vermoeid ging iedereen naar de bus, voor de reis naar het pretpark. Dit jaar was er weer eens gekozen voor iets anders. De afgelopen jaren hebben we Jeugdkamp vaak beleefd in de omgeving van Ermelo. Hierdoor was het vaak dat we naar Walibi gingen. Echter dit jaar hebben we voor Duinrell gekozen, Een leuk park voor de jongste jeugd en voor de C groep O15 jongens en meiden was er extra geregeld om 2 uur in het Tikibad te kunnen vertoeven. Enige minpuntje was het achterblijven van Jo-anne van de MO13. Zij was donderdagochtend ziek geworden, had een behoorlijke griep te pakken met koorts en keelpijn. Gelukkig wees een sneltest uit dat het geen corona was. Op paracetamol en keelpastilles, veel rust en slaap herstelde ze gelukkig een beetje voor het optreden van de bonte avond. Daarna snel naar bed maar de volgende dag eiste de vermoeidheid, keelpijn en koorts toch haar tol. Uiteindelijk besloot ze zelf maar niet mee te gaan naar het pretpark. Voor alle andere kinderen was het een hele leuke, warme, gezellige dag maar ook erg vermoeiend na zo een fantastische week.
Bij het kamphuis werd ondertussen alles weer ingepakt, opgeruimd, schoongemaakt en ingeladen voor de reis terug naar Schiedam. Dit allemaal door de Kokkies, Klus en ondergetekende met hulp van Teun, Martin en Nick. De Douche en toilet unit was al schoongemaakt in de vroege ochtend en werd opgehaald door het verhuurbedrijf. De tenten werden uitgemest en werden later door de tentenboer afgebroken en opgeruimd. Omdat wij dit jaar maar 1 accommodatie tot onze beschikking hadden was het opruimen allemaal behoorlijk snel gedaan. De foodtruck, die dienst deed als BokiToko werd aan de bus gekoppeld en rond 11.15 uur waren we klaar voor vertrek. De kamphuis eigenaar kwam nog even gedag zeggen wenste ons een goede reis en uiteraard gingen we weg met de woorden ‘tot ziens’ want 1 ding is zeker. We zullen hier vast en zeker nog eens terug komen .
Onze reis verliep voorspoedig en op de club werden alle tassen op het plein voor de kantine neergezet, gesorteerd per afdeling. Alle tassen en koffers waren natuurlijk netjes gelabeld op kleur per afdeling. Alle materialen werden weggezet en keurig volgens planning kwamen de bussen rond 17.30 uur aan op de parkweg. Het scheelde nog heel even of bus 1 de parkweg wel zou halen maar gelukkig was er een oplettende trambestuurder met goede remmen. De ingehouden adem en een schrik- momentje veranderde al snel weer in blijdschap. Het weerzien van de ouders met hun kinderen is altijd een mooi moment. Op de vraag, hoe was het? wordt meestal kort en krachtig antwoord gegeven met; Leuk! Heb je het naar je zin gehad? Ja. en verder komen de meesten niet. De verhalen komen vaak pas een dag ( of twee) later. De laatste tassen werden nog snel bij de club opgehaald. De ingenomen mobiele telefoons van de O15 jongens en meiden werden weer teruggegeven en met een laatste groet wensen we iedereen een hele fijne vakantie.
Alle leiders en leidsters verzamelden nog op het Excelsior'20 plein voor een gezellig samenzijn, een chinese maaltijd en een drankje. Samen met wat familie en vrienden sloten we ook dit kamp weer succesvol af.

En bij deze sluit ik dit verslag van het jeugdkamp 2022, Ermelo af met een aantal dankwoorden.

Namens de kinderen, begeleiders, leiders en leidsters wil ik graag de volgende sponsoren bedanken voor uw bijdrage aan het jeugdkamp 2022. we hopen dat u ons volgend jaar ook weer wil steunen.

Altan Haleplioglu - Turks ontbijt
André en Enny van Stralen - Lunch
Andy van der Meij - Diner
Cees Vollebregt - Ijsjes pretpark
Daan Bakboord - Meerdere ontbijt, lunch en diner
De Horeca tussenpersoon - Diner en lunch
Dennis de Rouw - Lunch
Ed en Selma Kloos - Ontbijt
Edgar en Suus vd Roer - Lunch
Erik Dulfer - Diner
Firma Zo Gepiept - Diner en lunch
George Leuver - Ijsjes
Gerda en Teun van Aken - Diner
Gert Bovenhoff - Diverse lunch, diner ijsjes
Glasdisign - Badkamer unit
Hans Hekman - Klusbus
Henny Semeijn - Lunch
Irene Haleplioglu - Ontbijt
Ivo Vollebregt - diner
Karin en Hans Zuijderwijk - Ijsjes
Leo Buckers - ontbijt
Letter-point (Joop Leemans) - ontbijt
Loeve vastgoed onderhoud - Diner
Maas rouwservice - Shirts
Maria Domingos - Lunch
Miriam van der Meer - 3 kannen slush puppie siroop
Marvin Janssen - Bijdrage tent
Mimmo Farina - Ijsjes
M & H loodgieters - Bijdrage tent
Ooijkaas Projects - Bijdrage tent en diverse
Peter Buckers - Diner
René en Lidia Spin - Ijsjes
Richard en Miranda van ‘t Zelfde - Ontbijt
Richard en Tamara van den Berg - Lunch
Rinus Hoogenboezem - Klusbus
Ruud en Diana Braad - Siroop
Sabine en John Melessen - Siroop
Solo Ta Hari - Diverse oa klusbus
Wil Bruinsma (VOF Bruinsma) - Diner


Verder wil ik alle kinderen bedanken voor jullie aanwezigheid, jullie enthousiasme, de lol die jullie gemaakt hebben en dank voor de wijze hoe jullie je deze week hebben gedragen. Tip voor volgend jaar is wel dat het soms ook wel wat baldadiger mag. Een speciale dank naar de jongens en meiden van de O15 die komend jaar niet meer mee mogen. De afgelopen jaren hebben we jullie zien meegemaakt, leren kennen en zien veranderen. Maar jullie zijn allemaal gegroeid in wie jullie zijn en in wat jullie nog voor onze mooie club kunnen betekenen. Wij hopen dat jullie de club trouw blijven en dat hier en daar misschien nog iemand opstaat om leider/ trainer te worden bij de voetbal en/ of cricket. Dan wordt de stap naar kampleider ook klein.

Dank aan alle ouders die ons het vertrouwen hebben gegeven om hun kinderen een week lang aan ons toe te vertrouwen. Het is voor sommigen best een moeilijke week geweest, niet helemaal precies te weten hoe het gaat en wat er allemaal gebeurd. Hopelijk hebben we met de fotoś en het verslag deze moeilijke momenten een beetje kunnen verzachten.

Ik wil alle leiders en leidsters bedanken voor jullie tomeloze inzet en jullie enthousiasme vóór en tijdens deze week. Als groep hebben wij wederom iets moois en unieks neergezet. Zonder jullie geen kamp. En dat te bedenken dat iedereen ook gewoon een bijdrage betaald en velen ook nog vrij moet nemen van werk. Dit commitment zegt genoeg hoe jullie als leiders en begeleiders begaan zijn met Jeugdkamp 2022. Extra compliment is er in deze voor de debu’s Aubrey en Ricardo. Het was mooi om te zien hoe jullie je hebben aangepast in de groep en er meteen stonden als volwaardige leider en leidster.

Daarnaast dank aan een aantal personen die vóór en tijdens het Jeugdkamp ons geholpen en gesteund hebben. Teun van Aken en Martin Roovers voor het vervoer met de transportbus en het inladen en uitladen. Nick Harmsen, voor al je hulp op zaterdag vóór kamp met de opbouw en de hulp bij vertrek. Hopelijk ga je volgend jaar weer gewoon mee als kok.
Patrick, George en Ruud voor jullie aanwezigheid bij de bonte avond en het terugbrengen van de busjes van Komkids.

Als laatste een groot dankwoord voor de mensen in de keuken, Zipora, Gordon en Ivo. De mannen van de Klus en staf Bart, Hennie en Dave, Roel, en Gerard. Als staf hebben we het dit jaar toch weer voor elkaar gekregen. Er stond weer een kamp welke de boeken ingaat als zeer succesvol. Ondanks de tegenslagen die we hadden. Afzegging oorspronkelijk kamphuis, vinden nieuwe locatie, regelen slaapplekken, regelen extra douche en toilet gelegenheid, klein speelveld, 1 keuken en nog veel meer zaken. Er is weinig tot niet misgegaan.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en hopelijk tot volgend jaar.

Jorg Henneke Jorg Henneke