Verslag Maandag

Lees hier alle avonturen van maandag!

geplaatst op 13 juli, 2022

verslag dinsdag 12 juli

De lucht was deze ochtend eindelijk blauw gekleurd. En dat op de dag dat de kleur van de dag ook bij ons blauw was. De zon scheen al een redelijk in de vroege ochtend en het beloofde dus een mooie dag te worden. De temperaturen zouden richting de 28 tot 30 graden gaan vandaag. Hier hebben we dus het programma vandaag wel op aangepast. De hele groep werd, na het vroegertje van gisteren, op tijd wakker gemaakt met goede ‘op sta ‘ muziek , door Zip en Tigeer. Het ontbijt stond gepland op 08.30 uur. Reden hiervan was de planning van de jongens en meiden van de C, de o15. vandaag stond het traditionele C uitje op het programma. Dit jaar hebben we de primeur dat ook de meiden mee mogen op deze mini kamp activiteit. Het ontbijt begon keurig op tijd. Zelfs te vroeg want door de Manta’s van Sam lagen we zowaar 10 minuten voor op schema. Zij namen het corvee wel serieus. De boterhammetjes werden gesmeerd en de Lupa’s klaar gemaakt. Alleen de o15 jongens en meiden hadden voor vandaag geen Lupa nodig. Daar zou voor gezorgd worden. Na het ontbijt vertrokken de klus en ondergetekende met 3 busjes en een hele volle transportbus naar groepsaccommodatie de Zuiderzon in Eerbeek. Deze accommodatie ligt net naast Landal Coldenhove en zou voor 1 nacht de verblijfplek zijn voor de C groep. Na een klein uurtje rijden werden we hartelijk ontvangen met siroop en koffie, door de eigenaresse. De kids zochten meteen de speeltuin op waarna de vervoerdienst weer vertrok en Michael, Mitch, Koen, Mandy en Aubrey alleen werden gelaten met de o15 pubers. Zij hadden behoorlijk veel leuke activiteiten op de planning staan dus het zou allemaal wel goed komen. Eenmaal terug bij het kamphuis, voor de volgende ritten van de andere kids, kwamen de eerste foto’s en filmpjes al binnen. Ze zaten meteen met de lunch aan de pannenkoeken en nog geen uur later lagen ze al in een buitenbad te poedelen De verhalen over het verdere verloop zullen we nog wel verwerken in het volgende verslag.
Bij het kamphuis zat de rest al ongeduldig te wachten op de busjes want ook de D, E en F en Mo13 gingen vandaag zwemmen. In eerste instantie hadden we een bos bad op het oog met glijbanen en een wildwaterbaan. Echter door de drukte was het onmogelijk geweest te reserveren waarop besloten werd naar een meertje en strandje te gaan waar we al eerder geweest waren tijdens een vorig kamp. Hier werd heerlijk gezwommen onder zeer warme temperaturen en een felle zon. Met zonnebrand insmeren was hierdoor een must. Gelukkig hadden we weer genoeg bij ons. De hele dag werd er verder bij dit meertje vertoeft en moe maar voldaan kwamen de eerste groepjes om 16.30 uur terug. Hier konden de kinderen meteen even heerlijk onder de douche om af te spoelen en zo nog even wat rust te pakken voor het avond eten. Vandaag stond de BBQ op het menu met saté , hamburgers, worst en stokbrood met kruidenboter, watermeloen en overheerlijk viennetta ijs. Na het eten hadden we eindelijk weer eens een sukkel van de dag. Dit had best wat lang geduurd want er gebeurden eigenlijk maar weinig gekke dingen in de afgelopen drie dagen. Gelukkig was het leider Nick die er erg graag de Flamingo over wilde nemen van Kyano. Hij was van de hele groep de enige die ging zwemmen zonder een handdoek mee te nemen.

Veel dieren speelde jij
om het kamp aan te kleden
Flamingo zat daar niet bij
Daartoe was nog geen reden

Sea lion was Nick al
Als tijger niet te temmen
Wat was nu het geval
Geen handdoek bij het zwemmen

Inmiddels was ook postNL geweest met weer een hele hoop leuke ansichtkaarten. Helaas was het voor lees gehalte niet erg hoog en weten we niet wat voor leuke berichten er allemaal vanuit het thuisfront zijn gestuurd. Na de post ontstond er weer een mini moppentrommel. Het is dus ook wel leuk om te zien dat het voorlezen van een kaartje niet zo in trek is maar een mop vertellen met de microfoon in de hand weer wel. Nog even werd de muziek weer op vol volume aangezet en werd er ouderwets gezongen en gesprongen op de tafels en stoelen. Na het eten was het snel opruimen en corveeën en werd de volgende challenge 2022 klaar gezet. In verband met wat programmawijzigingen werd de Challenge van deze dag geruild met die van een volgende keer en was het de beurt aan het Eieren gooien. ( en vangen). Dit is altijd een hilarisch en chaotisch spel waarbij er meestal erg goed gegooid wordt maar het vangen van een ei soms wat moeite geeft. Toch waren er groepjes die behoorlijk grote afstanden haalden met zowel goed gooien als het vangen van het ei zonder dat deze kapot ging. Na de Challenge moesten we nog even wat tijd overbruggen met vrij spel en ook omkleden voor het nachtspel. Het nachtspel was dit jaar geheel in het thema, namelijk het dierengeluiden spel, onder bezielende leiding van Samantha. Zij had dit spel bedacht, uitgewerkt en in boekvorm met spelregels uit laten komen. De C groep, O15 waren er natuurlijk niet dus zou het bos gevuld zijn met wat minder kinderen en dus moest het makkelijk zijn om de verstopte dieren te vinden. Helaas was dit niet de realiteit want bij het bos kwam, na ons, nog een groep met ongeveer 70 kinderen die hetzelfde spel gingen doen. Hier ontstond zo af en toe verwarring maar gelukkig werden ‘onze dieren’ door vrijwel alle groepjes gevonden en waren het de E groepjes van Nick en Stan de winnaar. Na het nachtspel zocht iedereen snel zijn mandje op en gingen vroeg de oogjes dicht. Op naar een mooie en warme woensdag. De dag van oranje.